Війна за Нагірний Карабах: Азербайджан заявив про взяття нових територій

Бойові дії тривають на всій протяжності фронту
Війна за Нагірний Карабах: Азербайджан заявив про взяття нових територій
Війна у Нагірному Карабаху
25 Жовтня 2020, 13:03
читать на русском

Підрозділи азербайджанської армії на головних напрямках фронту розширили взяті під контроль території в Нагірному Карабасі, бойові дії тривають.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Азербайджану та прессекретарка Міністерства оборони Вірменії Шушан Степанян.

Як повідомляє Міноборони Азербайджану, протягом дня 24 жовтня і в ніч на 25 жовтня бойові дії на Агдерінському, Ходжавендському, Фізулінському, Гадрутському, Губадлінському і Лачинському напрямках фронту в Карабасі тривали з різною інтенсивністю.

За словами представників азербайджанської сторони, що вірменські Збройні сили, розташовані на Агдерінскому і Ходжавендському напрямках, зазнали втрат і відступили.

Війська Азербайджанської Армії, завдавши серйозної шкоди вогнем супротивнику на територіях Ходжавендского, Губадлінского і Лачинського районів, послабили його опір і висунулися на нові позиції в різних напрямках. Велика частина резервістів, доставлених з селища Цахкадзор Котайкської області Вірменії в Нагірний Карабах, були знищені в результаті вогневого удару наших підрозділів, - зазначають у пресслужбі Азербайджану.

У відомстві додають, що бойові дії тривають на всій протяжності фронту.

Читайте також

Степанян зазначає, що вночі, з 24 на 25 жовтня, обстановка в зоні арцахсько-азербайджанського конфлікту залишалася доволі стабільно-напруженою. На окремих ділянках тривали артилерійські бої.

Увечері ворожі сили в черговий раз застосували артилерію по мирних населених пунктах, а зокрема, в напрямку громад Кармир шука (Червоний базар), Тахавард, Ґіші, Спітакашен Мартунінского району та села Аветараноц Аскеранського району, - написала вона.

Наразі на всіх напрямках лінії фронту йдуть бої місцевого значення. Підрозділи Армії оборони Арцаха продовжують операції з виявлення та знищення диверсійно-розвідувальних груп противника.

Читайте також

Нагадаємо, бої на лінії зіткнення в Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв'язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт. Вірменія оголосила військовий стан і - вперше - загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію.