VIP-вакцинація в Україні: відкрито кримінальне провадження

Через "підпільну вакцинацію" чиновників відкрито кримінальну справу
Головне
VIP-вакцинація в Україні: відкрито кримінальне провадження
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
14 Січня 2021, 09:34
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прокоментував інформацію про те, що нібито представники влади та депутати в Україні таємно вакцинувалися від коронавірусу.

Як повідомив очільник МОЗу в ефірі каналу "Україна 24", правоохоронці проводять перевірку цієї "VIP-вакцинації" і вже відкрито відповідне кримінальне провадження.

Вважаю, що така ситуація, якщо вона повністю підтвердиться, то повинні бути зроблені серйозні висновки. Я вважаю, що це правопорушення, яке відповідним чином має бути покарано. На сьогодні, наскільки я знаю, відкрито відповідну кримінальну справу, - сказав міністр (досьє Максима Степанова).

Читайте також

Він також зазначив, що за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля перевірку проводить і Міністерство охорони здоров'я.

Отримали доручення прем'єр-міністра на проведення перевірки. Сьогодні я підписав наказ про проведення перевірки в межах повноважень МОЗ та Держлікслужби. Завтра вони виходять на перевірку, щоб ми у своїй частині перевірили, зокрема за прямими та непрямими доказами, можливість проведення підпільної вакцинації на базі цього лікувального закладу, - сказав міністр.

Нагадаємо, низка українських ЗМІ написали про таємну вакцинацію народних депутатів та високопосадовців вакциною, яку нібито контрабандою доставили з Ізраїлю.

6 січня президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручили правоохоронним органам перевірити інформацію щодо можливої підпільної вакцинації від COVID-19.

1