Виведення судової реформи зі ступору - Юрчишин назвав свою мету в парламенті

Депутат опікується вдосконаленням електронного судочинства
Ексклюзив
Виведення судової реформи зі ступору - Юрчишин назвав свою мету в парламенті
11 Червня 2021, 20:30
читать на русском

Народний депутат фракції "Голос", перший заступник голови комітету з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин назвав свою головну мету в парламенті - виведення зі ступору судової реформи.

Про це він розказав в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

Нардеп також опікується зміною процедури формування Вищої ради правосуддя та Кваліфікаційної комісії суддів, аби міжнародні експерти мали вирішальний голос у формуванні цих двох інституцій.

Це те, що в нас вже на порядку денному, але воно йде з дуже великим скрипом, адже на порядку денному стоїть вже 5 останніх років, тому над цим працюємо. Переважна більшість цих напрямків є моєї персональною ініціативою. А оскільки я представник опозиції, шанси, що їх приймуть мінімальні, - сказав він.

Ярослав ще нині опікується вдосконаленням електронного судочинства, адже карантин показав, суди фактично можна оцифрувати.

Ми бачили не один приклад дистанційного правосуддя, наприклад, в Канаді, коли адвокат сидить в одному штаті, суддя в іншому, а прокурор в третьому, і між собою нормально комунікують. Ми на карантині це спробували в адміністративному судочинстві, але не в кримінальному, бо є певна специфіка. Результатом були, щиро кажучи, дуже задоволені. Зараз прийнятий закон про електронне правосуддя і кейс, яким користується НАБУ, САП та Вищий антикорупційний суд, - заявив депутат.

Нагадаємо, що Юрчишин раніше розповів про керівництво Кіри Рудик, яка обмежує роботу депутатам, що висловлюють з нею незгоду.

Читайте також

1