Влада допоможе українцям повернутися з Білорусі

З країни допоможуть вибратися українцям, які лікувалися у Білорусі
Головне
Влада допоможе українцям повернутися з Білорусі
Фото: УНІАН
27 Травня 2021, 08:33
читать на русском

МЗС та МОЗ вирішили, як після закриття авіасполучення повернуть до України громадян, що лікувалися у Білорусі.

Міністерство закордонних справ України та Міністерство охорони здоров'я України оприлюднили спільну заяву, де повідомили, що допоможуть співгромадянам повернутися додому.

Міністерство закордонних справ України та Міністерство охорони здоров'я України працюють над вирішенням логістичних питань українських громадян, які лікуються в білоруських медичних закладах, - йдеться у заяві двох відомств.

За наявною інформацією, нині в Білорусі перебувають 26 громадян України, які отримують медичну допомогу (трансплантація органів, кісткового мозку, імунотерапія), іще 4 українці проходять обстеження.

Дипломати та фахівці МОЗ готові надати максимальне сприяння нашим громадянам в розробці оптимального маршруту слідування в кожному конкретному випадку, зокрема враховуючи стан здоров’я.

Для отримання допомоги потрібно звернутися на "гарячу лінію" посольства України в Білорусі: +375 25 603 1184.

Читайте також


Контекст. 23 травня літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс, здійснив незаплановану посадку в аеропорту "Мінськ". На борту літака перебував засновник найбільшого опозиційного білоруського телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич разом зі своєю дівчиною.

За даними окремих ЗМІ, для того, щоб змусити пасажирський літак сісти в аеропорту Мінська, владою Білорусі було піднято військовий винищувач Міг-29.

За словами самого Протасевича, за ним стежили до затримання. Він вважає, що у Білорусі йому загрожує смертна кара.

25 травня Україна припинила авіасполучення з Білоруссю. Також до "повітряного бойкоту" доєдналися Латвія, Фінляндія, Сінгапур, Франція, Нідерланди, Польща, Угорщина та інші.

Читайте наш матеріалЗатримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ

1