Влада не планує санкції проти телеканалу "Інтер" - Малюська

Звинувачення власника каналу Дмитра Фірташа у корупції не є причиною для санкцій
Важливо
Влада не планує санкції проти телеканалу "Інтер" - Малюська
Канал Інтер (Фото: mediasat.info)
9 Лютого 2021, 21:30
читать на русском

Влада України не буде запроваджувати санкції проти телеканалу "Інтер", навіть попри звинувачення власника каналу Дмитра Фірташа у корупції.

Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська, повідомляє  "Укрінформ".

Санкції проти "Інтера" не запроваджуватимуть навіть тоді, якщо США доб’ються екстрадиції власника холдингу Inter Media Group Дмитра Фірташа по корупційній справі.

Я не очікую цього… Ми не маємо можливостей блокувати або вводити санкції проти телеканалів у випадку звинувачень власника в корупції, - зазначив Малюська (досьє Дениса Малюськи).

Міністр пояснив, що єдина можливість запровадити обмеження відповідно до закону про санкції, у тому числі проти ЗМІ – це наявний зв’язок із терористичною діяльністю. При цьому Малюська зауважив, що він особисто не має інформації, що Фірташ якимось чином підтримує російську агресію проти України або тероризм.

Окрім того, Малюська зазначив, що запровадження санкцій проти трьох проросійських телеканалів та їхнього власника Тараса Козака (досьє Тараса Козака) цілком відповідає українському законодавству.

Читайте також

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука).

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Детальніше про те, кому ж належать українські ЗМІ читайте у нашому матеріалі: Кому належать українські ЗМІ: докладний аналіз.