Якщо Шарій не заявить на допит 22 лютого, його оголосять у розшук - СБУ

Повідомлення про підозру було надіслано на електронні скриньки, сторінки у соціальних мережах та месенджери
Важливо
Якщо Шарій не заявить на допит 22 лютого, його оголосять у розшук - СБУ
Анатолій Шарій (фото: Facebook)
16 Лютого 2021, 21:02
читать на русском

Сепаратиста, блогера Анатолія Шарія викликали на допит 22 лютого. Якщо він не з'явиться, його оголосять у розшук.

Про це повідомили в СБУ, передає "Радіо Свобода".

Сьогодні співробітники СБУ оголосили Анатолію Шарію підозру – у відповідності до КПК, у визначений законом спосіб. Повідомлення про підозру та повістку про його виклик було надіслано на електронні скриньки, сторінки у соціальних мережах та месенджери. Також – дзвінком на мобільний телефон. Повісткою Анатолія Шарія викликано на допит, який має відбутися 22 лютого, – розповіли у пресслужбі.

Читайте також

Зазначається, що у випадку його неявки на допит, Шарія оголосять в розшук. За даними СБУ, підозра дійшла адресату, оскільки він уже відреагував на заяву.

Нагадаємо, що Служба безпеки України оголосила про підозру у вчиненні злочину сепаратисту, блогеру Анатолію Шарію. На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Тим часом Анатолій Шарій прокоментував повідомлення СБУ про оголошення йому підозри у державній зраді. Він, не стримуючись у порівняннях, послав українську владу та СБУ, а президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського) назвав недорозвинутим.

Також Шарій наголосив, що продовжуватиме свою пропагандистську діяльність з Європи і до України повертатися не збирається, що вважає Україну колонією і недодержавою.

1