З ветеранки "Фортуни" прокуратура зняла частину підозр - адвокат

Котеленець тепер підозрюють тільки в участі в НЗФ
Важливо
З ветеранки "Фортуни" прокуратура зняла частину підозр - адвокат
Вікторія Котеленець (фото: facebook.com/FreeVictoriaFortuna)
15 Квітня 2021, 08:00
читать на русском

З ветеранки російсько-української війни на Донбасі Вікторії Котеленець із позивним Фортуна прокуратура зняла частину підозр, зокрема щодо жорстоко поводження з українськими полоненими у 2014 році.

Про це повідомив адвокат Вікторії Котеленець Віталій Цокур виданню "Ґрати".

За його словами, Котеленець тепер підозрюють тільки в участі в незаконному збройному формуванні (ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу).

За словами адвоката, експертиза підтвердила, що на фото з "параду ДНР" зображена не Вікторія, а мешканка Донецька Ольга Сухова.

Ми замовили свою експертизу, яка довела, що на фотографії – не Вікторія Котеленець, а конвоїрка Ольга Сухова. Ми знайшли свідка, який навчався з Суховою і впізнав на фото саме її. Тому вони і відмовилися від підозри в жорстокому поводженні з військовополоненими або цивільним населенням, – сказав Цокур.

Читайте також

За його словами, поліція досі вважає, що Котеленець була учасницею "Народного ополчення Донбасу".

Нагадаємо, що у Києві 19 січня поліціянти затримали ветеранку Вікторію Котеленець з позивним "Фортуна". Правоохоронці підозрюють колишню військову у тому, що вона нібито конвоювала українських військових під час "параду полонених" у Донецьку 2014 року. Затримання відбулось у будівлі Міністерства ветеранів у Києві.

3 лютого суд звільнив Котеленець із СІЗО та призначив їй міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

19 березня Печерський суд змінив запобіжний захід для ветеранки Вікторії Котеленець (позивний Фортуна) із цілодобового домашнього арешту на нічний домашній арешт.

Читайте більше у нашому матеріаліЗатримання ветеранки через зовнішність: обшук у квартирі з малюками та напад у матері-волонтерки