Загострення на Донбасі: від кулі ворога помер український воїн

Російські найманці обстріляли українські позиції з танків
Головне
Загострення на Донбасі: від кулі ворога помер український воїн
Військовий у зоні ООС на Донбасі Фото: сторінка Міноборони у Фейсбук
14 Травня 2021, 08:12
читать на русском

Минулої доби російські найманці на Сході України обстріляли українські позиції 19 разів, внаслідок ворожого обстрілу помер військовий.

Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Фейсбуці.

Поблизу Водяного ворог двічі здійснив обстріл з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів, а біля населеного пункту Луганське  - з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів.

Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення не сумісне з життям, - йдеться у повідомленні.

Також окупанти обстріляли українські позиції неподалік населених пунктів Лебединське, Гнутове і Павлопіль з мінометів 120-го калібру. У Новозванівки зафіксовано обстріл з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів і автоматичних станкових гранатометів.

Читайте також

Тричі відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних і станкових протитанкових гранатометів поблизу Верхньоторецького та поблизу Новоселівки.

З танків, артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї противник шість разів здійснив обстріл у напрямку Пісків.

У Новотроїцького російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї, автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а у селища Південне - зі станкових протитанкових гранатометів.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7 годину ранку 14 травня, порушення режиму припинення вогню не зафіксовано.

Нагадаємо, за словами голови Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лотти Сільвандер, внаслідок військового конфлікту на Сході України та пандемії COVID-19 половина дітей зростає у бідності.