Законопроєкт про ліквідацію ОАСК парламент розгляне найближчим часом - Качура

Для цього президент може скликати позачергове засідання Ради
Важливо
Законопроєкт про ліквідацію ОАСК парламент розгляне найближчим часом - Качура
Верховна Рада України, голосування (фото: УНІАН)
14 Квітня 2021, 15:02
читать на русском

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Качура розповів, коли парламент може розглянути законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це пише УНІАН.

Зокрема Качура зауважив, що у запропонованому порядку денному позачергового засідання 15 квітня цього законопроєкту немає.

Але я не виключаю, що президент України може ініціювати також позачергове засідання. І ми розглянемо після позачергового засідання, яке відбудеться в четвер, ще одне - проведемо позачергове засідання і розглянемо цей законопроєкт, - розповів нардеп (досьє Олександра Качури).

Він наголосив, що з розглядом законопроєкту затягувати не будуть.

Тобто, це буде найближчим часом. Точно не будемо ми затягувати. Але чи буде це цього тижня, парламентського, - я в цьому не впевнений, - підсумував Качура.


Контекст. 13 квітня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва" як невідкладний.

Представник президента у Конституційному суді України Федір Веніславський розповів, що суддям ОАСК запропонують перейти до нового окружного суду, юрисдикція якого поширюватиметься на Київ та Київську область. Якщо хтось відмовиться, їх можуть звільнити.

Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк (досьє Павла Вовка) вважає, що Зеленський вирішивши внести законопроєкт про ліквідацію суду, оскільки піддався на провокації окремих активістів.

Читайте також

1