Замість ZIK, NewsOne і "112" планують створити новий телеканал - ЗМІ

Новий телеканал належатиме порівну всім співробітникам
Головне
Замість ZIK, NewsOne і "112" планують створити новий телеканал - ЗМІ
телевізор, пульт (Фото: pexels)
10 Лютого 2021, 16:15
читать на русском

Одразу кілька ЗМІ повідомили, що замість телеканалів ZIK, NewsOne і "112", які потрапили під санкції, збираються створити новий телеканал, який належатиме порівну всім його співробітникам.

Про це зокрема пише видання "Детектор медіа".

Про створення нового каналу "Детектору медіа" повідомили одразу чотири джерела. За їхніми словами, співробітників закритих "каналів Медеведчука" запрошують стати співвласниками нового каналу в рівних частинах.

Раніше відповідний лист до співробітників ZIK, NewsOne і "112" за підписом президента медіахолдингу "Новини" Єгора Бенкендорфа вже оприлюднили vesti.ua.

Джерела також зазначають, що канал подаватиме документи на отримання ліцензії на мовлення до Нацради. У Нацраді своєю чергою кажуть, що теоретично надання ліцензії такому каналу можливе, якщо йому вдасться зібрати всі необхідні документи та якщо серед засновників не буде осіб, що підпадають під санкції.

"За законом ми маємо розглядати всі заявки щодо видачі нових ліцензій. Є законні терміни і процедури, за якими ми вивчаємо нові компанії, що претендують стати ліцензіатами. Заявку розглядати будемо, але треба розуміти, що надання ліцензії залежить від того, як будуть складені документи, а це не така проста справа. Але теоретично це можливо, якщо новий канал не буде пов’язаний із особами, щодо яких введено санкції, – сказав перший заступник голови Національної ради з питань телерадіомовлення Валентин Коваль.

Читайте також

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука).

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Детальніше про те, кому ж належать українські ЗМІ читайте у нашому матеріаліКому належать українські ЗМІ: докладний аналіз.

1