Запоріжжя і Хмельницький переходять в "червону" зону карантину

Суворі обмеження почнуть діяти від 9 квітня
Головне
Запоріжжя і Хмельницький переходять в "червону" зону карантину
Коронавірус, карантин, жінка у захисній масці (фото: УНІАН)
7 Квітня 2021, 18:42
читать на русском

Запорізька і Хмельницька області від 9 квітня потрапили до зони "червоних" карантинних обмежень через стрімке поширення коронавірусу.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому комісія розширила "червону" зону в Україні.

За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 09 квітня 2021 р. “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Запорізької та Хмельницької областях. Також застосувати на території Запорізької та Хмельницької областей обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для “червоного” рівня епідемічної небезпеки, - йдеться у повідомленні.


Контекст. Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, запроваджувати жорсткі обмежувальні заходи на території всієї України немає потреби. У низці регіонів, віднесених до червоної зони, вже спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на коронавірус.

Раніше в уряді заявляли про запровадження загальнонаціонального локдауну, якщо "почервоніють" 13 регіонів України. Саме таку ситуацію матимемо, коли Запорізька і Хмельницька області стануть "червоними".

1