Затриманий в Росії український консул скоро повернеться додому - МЗС України

Україна готує відповідь РФ
Головне
Затриманий в Росії український консул скоро повернеться додому - МЗС України
Міністерство закордонних справ України (фото: facebook.com/UkraineMFA)
17 Квітня 2021, 17:14
читать на русском

Затриманий в Росії український консул Олександр Сосонюк не причетний до отримання секретної інформації з баз правоохоронних органів РФ. Він скоро буде висланий з країни-агресора.

Про це повідомляє заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, передає видання Інтерфакс.

За його словами, український консул не причетний до отримання секретної інформації з баз правоохоронних органів РФ, яке йому інкримінують правоохоронні органи Росії.

Хотів би ще раз наголосити, що зазначені дії російських правоохоронних органів є нічим іншим, як грубою провокацією, грубим порушенням усіх норм Віденських конвенцій. Нашого дипломата у жодному разі не мали затримувати. Ба більше, він не був причетний до тих дій, які йому інкримінують російські чиновники, - сказав він.

Наразі український консул перебуває на території української консульської установи, і найближчим часом МЗС буде розв'язувати питання про його повернення додому.

Читайте також

Тим часом найближчим часом Міністерство закордонних справ України визначиться із симетричною відповіддю РФ на затримання українського консула в Санкт-Петербурзі.

Безумовно, найближчим часом Міністерство закордонних справ визначиться із симетричною відповіддю згідно з наявною практикою в таких ситуаціях, - сказав Єнін.

Нагадаємо, що 17 квітня в Санкт-Петербурзі затримали українського консула Олександра Сосонюка. Його звинувачують в отриманні закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ. За словами співробітників ФСБ,  його діяльність має явний ворожий характер стосовно РФ.

1