Зеленський хоче разом з Литвою провести "Євробаскет"

Президент упевнений, що Україна зможе організувати та провести чемпіонат Європи з баскетболу
Зеленський хоче разом з Литвою провести "Євробаскет"
Володимир Зеленський фото: ОП
7 Липня 2021, 12:41
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Литви запропонував спільно провести чемпіонат Європи з баскетболу "Євробаскет".

Як повідомляє пресслужба глави держави, Зеленський у Вільнюсі запропонував організувати спільне проведення Україною й Литвою одного з наступних чемпіонатів Європи з баскетболу.

Відомо, що баскетбол у Литві є другою релігією і справді національним видом спорту. І, попри тотальну любов українців до футболу, баскетбол також дуже популярний у нашій державі. Тож я хочу запропонувати ідею спільної організації Україною й Литвою одного з наступних чемпіонатів Європи з баскетболу (Євробаскет), – сказав президент.

Зеленський нагадав, що в Україні такий турнір міг бути проведений ще у 2015 році, готувалася відповідна інфраструктура, але з об’єктивних причин цей захід не відбувся.

Тому ідея спільного проведення баскетбольного турніру – не лише про реалізацію масштабного проєкту в цій сфері. Я переконаний, що для українців та литовців така ініціатива стане доброю нагодою об’єднати зусилля й довести, що ми здатні проводити великі події реально світового масштабу, – зазначив він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 6-7 липня перебуває з візитом у Литві з метою участі у 4-й міжнародній Конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться у Вільнюсі.

Читайте також