Зеленський хоче створити реєстр будинків для літніх людей

Цей потрібно, аби кожен міг бачити всю інформацію про заклади догляду
Важливо
Зеленський хоче створити реєстр будинків для літніх людей
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
22 Січня 2021, 20:29
читать на русском

Після пожежі у Харкові президент Володимир Зеленський вирішив створити реєстр та сайт з усіма закладами для літніх людей та закладів реабілітації в Україні.

Про це він сказав під час поїздки на місце трагедії, передає Офіс президента.

Треба, щоб ми знайшли всі об'єкти по всій країні, проконтролювали, і щоб ми жоден з об'єктів не закрили, поки не знайдемо вихід. Треба обов'язково створити реєстр та сайт з усіма такими закладами, аби кожна людина могла бачити всю потрібну інформацію про заклади догляду за літніми людьми, заклади реабілітації, - підкреслив він.

Читайте також

До того ж представники правоохоронних органів зазначили, що після трагедії в будинку для людей похилого віку у Харкові та Харківській області виявлено ще 32 заклади, які працювали незаконно. У них перебуває 72 наркозалежних та 218 літніх людей, що потребують догляду.

Нагадаємо, що 22 січня у зв'язку з пожежею, яка сталася вчора в будинку для літніх людей, президент України Володимир Зеленський прибув з робочою поїздкою до Харкова.

21 січня о 15.03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, на другому поверсі виникла пожежа. Внаслідок цього 15 людей загинули, ще п‘ять людей госпіталізували.

Читайте більше у нашому матеріалі: "15 жертв пожежі у Харкові: хто відповість за страшну смерть літніх людей та що відомо".

1