Зеленський хоче за три місяці щепити від коронавірусу половину громадян України

Президент заявив про необхідність збільшення темпів вакцинації від коронавірусу
Важливо
Зеленський хоче за три місяці щепити від коронавірусу половину громадян України
Щеплення, укол Фото: командування ВМСУ
5 Травня 2021, 17:00
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність збільшення темпів вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19 в країні.

Як повідомляє пресслужба глави держави, він хоче, аби до Дня Незалежності, який відзначається 24 серпня, щеплення від ковіду отримала щонайменше половина громадян, котрі потребують цього.

До Дня Незалежності більшість українців, які потребують щеплення від COVID- 19, мають отримати вакцину. Темпи вакцинації необхідно збільшувати. Крім того, потрібно проводити роз'яснювальну роботу серед людей щодо важливості вакцинації. Адже це - єдиний і найефективніший шлях у боротьбі з пандемією, - сказав Зеленський на селекторній нараді щодо протидії поширенню COVID-19.

Він також наголосив на необхідності посилення комунікації з регіонами щодо ситуації з захворюваністю COVID-19.

Читайте також


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Від 19 березня Україна перейшла до другого етапу вакцинації, в межах якого вакцинують людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги.

У квітні розпочався третій етап вакцинації, під час цього етапу щеплюють правоохоронців, педагогів та літніх людей.

Читайте також наш матеріалВакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення.