Зеленський назвав умови звільнення Авакова

Аваков несе відповідальність за справу Шеремета
Важливо
Зеленський назвав умови звільнення Авакова
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
20 Травня 2021, 13:37
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський прокоментував справу Павла Шеремета і назвав умову відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це він заявив на пресконференції.

За його словами, Аваков відповість, якщо обвинувачення у цьому кримінальному провадженні не підтвердиться в суді.

Це складне питання. Якщо засудили незаконно, то я буду серйозно говорити з міністром, чи він може залишитись... ні. І він це знає, - сказав Зеленський.

Він також додав, що йому не байдуже справа Шеремета і доля людей, яких звинувачують.

Я не хотів би багато коментувати з цього приводу. Я не втручаюся в діяльність правоохоронних органів, діяльність суду, але скажу вам відверто: я знаю детально, що відбувається. І мені не все одно. Якщо незаконно було засуджено цих людей… І те, що вони перебували за гратами – мені не все одно. Доказів стовідсоткових ще немає про те, що вони невинні, і що вони винні – теж не має. І я не знаю, чи пробачить вона мені. От сьогодні зранку Яна Дугарь... Ми переписуємося... Тобто, мені не все одно, що з цими всіма людьми, – сказав президент.

Крім цього, ведучий телеканалу "НАШ" Макс Назаров попросив підтвердити переписку із Яною Дугарь. Зеленський  попросив свій телефон, викликав журналіста до себе, й показав переписку з військовою.

Читайте також


Контекст. Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

28 вересня 2020 року розпочався розгляд справи по суті.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".