Зеленський підписав декларацію з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії

Спільну декларацію п'яти президентів підписали у Варшаві
Зеленський підписав декларацію з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
3 Травня 2021, 15:40
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав спільну декларацію з президентами Польщі, Естонії, Латвії та Литви.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента, яка оприлюднила текст декларації.

Ми, президенти Республіки Польща, Естонської Республіки, України, Латвійської Республіки та Литовської Республіки, зустрічаємося сьогодні у Варшаві, щоб спільно відзначити 230-ту річницю ухвалення Конституції 3 травня. Прийняття у 1791 році цього важливого акта, що регулював правову систему Речі Посполитої, мало історичне значення, оскільки це був перший на нашому континенті та другий у світі сучасний Основний закон держави, що набув чинності, - йдеться у декларації.

Глави держав висловили необхідність підтримки свободи, суверенітету, територіальної цілісності, демократії, верховенства права, рівності та солідарності в країнах, а також розуміння та підтримку до прагнень усіх націй регіону, з якими народи поєднує "спільна історична доля".

Вважаємо, що для всіх нас солідарність народів, особливо в умовах сучасних загроз для нашої спільної безпеки, є одним з наріжних каменів миру, стабільності, розвитку, добробуту та стійкості. Керуючись цим переконанням, ми віддані продовженню діалогу та співпраці держав, які ми представляємо, - заявили сторони.

Декларацію підписали президент Польщі Анджей Дуда, президент України Володимир Зеленський, президент Естонії Керсті Кальюлайд, президент Латвії Егілс Левітс, президент Литви Гітанас Наусєда.

Нагадаємо, що 3 травня президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Польщі для зустрічі з очільником країни Анджеєм Дудою.

Читайте також

1