Зеленський підписав в ОАЕ меморандумів та контрактів на три мільярди доларів

Президент Зеленський закликав бізнесменів з Еміратів інвестувати в Україну
Головне
Зеленський підписав в ОАЕ меморандумів та контрактів на три мільярди доларів
Зеленський в Еміратах Фото: Офіс президента
15 Лютого 2021, 10:11
читать на русском

У межах офіційного візиту президента України Володимира Зеленського в Об’єднані Арабські Емірати українська делегація підписала низку меморандумів та контрактів на загальну суму від 3 млрд доларів США.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зокрема, були підписані меморандуми про взаєморозуміння між Фондом державного майна України та інвестиційним фондом Mubadala. Вони спрямовані на поглиблення співпраці в межах опрацювання перспективних інвестиційних проєктів та участі еміратської сторони у програмі приватизації державної власності в Україні.

На всіх міжнародних зустрічах я закликаю інвестувати в Україну. Наша держава має величезний потенціал: геополітичне положення, природні ресурси, освічені люди. Саме зараз час реалізовувати цей потенціал і створювати сильну економіку, – зазначив Зеленський (досьє на Володимира Зеленського читайте за посиланням).

Він наголосив, що залучення інвестицій – це ключ до економічного зростання України. Тож, за словами українського президента, підписання меморандуму з державним інвестиційним фондом Mubadala уряду Абу-Дабі про наміри інвестувати в Україну – надзвичайно важливий крок у відкритті шляху для масштабних інвестицій в Україну із Західної Азії.

Читайте також

Повідомляється, що в ОАЕ Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум з компанією INTELMAX Management Consulting, який передбачає співпрацю щодо створення платформи для обміну інтелектуальною власністю на основі блокчейну Fantom, який забезпечить підвищену безпеку та прозорість. Планується також впровадження блокчейн-технологій у державні процеси та послуги.

Також були підписані документи у галузі оборони, в рамках яких, зокрема, обговорювалася можливість побудови спільних заводів за межами України.

Поряд з цим 18 українських приватних компаній, серед яких "Інтерпайп", Dragon Capital, ДТЕК, Unit City, EastOne, UMG, Ufuture, Fortior, підписали меморандуми з державним інвестфондом Mubadala.

Нагадаємо, Зеленський під час робочої поїздки до ОАЕ зустрівся зі спадкоємним принцом Абу-Дабі, заступником верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном. Після переговорів вони підписали низку двосторонніх документів.

1