Зеленський пообіцяв підприємцям податкові канікули

Також бізнес отримає матеріальну допомогу для збереження робочих місць
Головне
Зеленський пообіцяв підприємцям податкові канікули
Володимир Зеленський (фото: пресслужба Офісу президента)
24 Листопада 2020, 14:54
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський представив низку заходів з підтримки бізнесу під час карантину.

До Верховної Ради найближчим часом буде подано законопроєкти щодо заходів для економічної підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями. Про це повідомив глава держави у своєму відеозверненні.

За його словами, розроблені законодавчі ініціативи, зокрема, передбачатимуть таке. Фізичні особи – підприємці та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тис. грн.

Читайте також

Згідно з розрахунками, понад мільйон громадян України зможуть отримати допомогу за цією програмою, а її загальний обсяг становитиме майже 10 млрд грн.

Крім того, суб’єкти господарювання одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць.

Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника, – зазначив Зеленський.

Підприємства, робота яких припиняється через карантинні обмеження, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників. За його словами, це – майже 1,5 млрд грн для близько 120 тис. юридичних осіб.

Якщо через посилення карантину ваша діяльність забороняється, ви отримаєте компенсацію на сплату ЄСВ за своїх найманих працівників, – сказав президент.

Крім того, передбачаються податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. фізичних осіб – підприємців 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Глава держави також зазначив, що відновлюється дія програм підтримки бізнесу, які успішно працювали під час карантину навесні.

Це матеріальна допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років. Це компенсації з часткового безробіття, – сказав Зеленський.

Читайте також

Він зауважив, що малий і середній бізнес уже отримали понад 13 млрд грн за програмою "Доступні кредити 5-7-9%".

Важливо, що програма "5-7-9" продовжиться та розширить свої можливості в цьому та наступному році, – додав глава держави (досьє Зеленського).

Зеленський також закликав громадян підтримувати улюблені кафе та ресторани, замовляючи у них доставлення їжі.

Розкажіть у соціальних мережах про місця, де вам завжди смачно й де можна замовити доставлення, підтримавши їх таким чином. І сьогодні, і на вихідних, – зазначив він.

Нагадаємо, 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада.

Уряд планує до кінця тижня доопрацювати план дій щодо підтримки бізнесу та підприємців.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що держава буде однаково застосовувати санкції до всіх порушників карантину вихідного дня.

Лікарі вважають, що в Україні доведеться запровадити жорсткий карантин. На їхню думку, зростання кількості випадків коронавірусу і введення жорсткого карантину неминуче.

Фахівці Київської школи економіки проаналізували ситуацію з COVID-19 в Україні та дійшли висновку, що карантин вихідного дня не зупинить хвилю поширення коронавірусної недуги.

Більше про втрати економіки від карантину вихідного дня читайте у нашому матеріаліКарантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози.