Зеленський повернув у держвласність нафтопровід, який забрав у Медведчука

Президент вважає, що Україна раніше втратила його через бездіяльність Кабінету міністрів
Головне
Зеленський повернув у держвласність нафтопровід, який забрав у Медведчука
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
21 Лютого 2021, 12:27
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки України від 19 лютого, яким, зокрема, повернув у державну власність нафтопровід "Прикарпатзападтранс".

Загальна протяжність нафтопроводу, який повернувся у власність держави, становить 1433 км.

Про це йдеться  в указі глави держави №66/2021 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року "Про вжиття заходів для захисту майнових інтересів держави".

Читайте також

Відповідальними за контроль над поверненням нафтопроводу державі призначили Кабінет міністрів та Службу безпеки.

В указі зазначено, що Офісу генпрокурора спільно з Національним антикорупційним бюро доручено забезпечити захист інтересів держави щодо прав власності на ці нафтопродуктопроводи.

У документі йдеться, що Україна раніше втратила нафтопровід через бездіяльність Кабінету міністрів: "Бездіяльність Кабінету Міністрів України... призвела до втрати державного контролю над цими об’єктами".

Нагадаємо, 19 лютого Рада нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п'ятьох осіб. Крім того, санкції наклали також на 19 юридичних осіб.

Секретар Ради Данілов також заявив, що РНБО вирішила націоналізувати так званий "нафтопродуктопровід Медведчука".

1