Зеленський прокоментував нарощення російських військ на кордонах з Україною

Президент стверджує, що українська армія готова до провокацій з боку РФ
Головне
Зеленський прокоментував нарощення російських військ на кордонах з Україною
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
1 Квітня 2021, 18:18
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський опублікував пост у соцмережах, у якому розповів про своє бачення ескалації конфлікту на Донбасі.

Відповідний допис глави держави опублікований у соцмережі Фейсбук.

Зокрема Зеленський визнав загострення ситуації на Донбасі та констатував збільшення військових втрат України.

Питання війни та миру на сьогодні я розділив би на два пункти. Насамперед – про Донбас. Так, ескалація помітна з початку року. 20 загиблих і 57 поранених – тільки за перші місяці, - розповів президент.

Що ж до нарощування присутності російських військ на кордоні з Україною, то Зеленський вважає, що це – традиційна для Росії гра м’язами у форматі військових навчань і можливих провокацій вздовж кордону.

Таким чином вона намагається створювати атмосферу загрози та водночас – тиску під час переговорів щодо припинення вогню та щодо миру як нашої цінності, - вважає глава держави.

Водночас Зеленський переконаний, що українська армія готова до військових провокацій з боку РФ.

Наша армія – це не лише сила та міць, це також мудрість і виваженість. Наша держава – це єдність. Ми завжди готові до будь-яких провокацій, - наголосив президент.


Контекст. За інформацією ГУР МО України, Російська Федерація завершує підготовку комплексу заходів, який "має на меті спонукання нашої держави на військову відповідь на ворожі дії окупантів на лінії зіткнення сторін на сході України, розширення російської військової присутності на території так званих "ДНР" та "ЛНР" шляхом введення регулярних підрозділів збройних сил РФ, мотивуючи це необхідністю захисту в самопроголошених республіках російських громадян (насправді – громадян України, яким примусово протягом останніх років видавали паспорти РФ)".

Читайте також

Крім того, не виключається спроба просування російських окупаційних військ углиб території України.

У міністерстві зазначають, що російські дипломатичні представництва за кордоном та засоби масової інформації отримали завдання бути готовими до висвітлення та роз’яснення світовій спільноті інформації щодо нібито агресивних дій ЗС України та "миротворчих" заходів РФ у відповідь.

Читайте також наш матеріалЕскалація конфлікту на Донбасі може розвалити Росію

1