Зеленський пропонує залучити до вакцинації мобільні бригади

Аваков прозвітував, що вже готові 50 мобільних бригад
Головне
Зеленський пропонує залучити до вакцинації мобільні бригади
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
9 Березня 2021, 15:25
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вважає, що з коронавірусом в Україні необхідно боротися вакцинацією, а не локдаунами і пропонує залучити до щеплень мобільні бригади медиків.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) наголосив, що Україні потрібно прискорити вакцинацію. Для цього він запропонував залучити мобільні бригади та ресурси інших відомств, окрім МОЗ, і ретельніше реагувати на дезінформацію про щеплення.

Найправильнішою відповіддю на сьогоднішнє зростання кількості хворих на коронавірус є вакцинація, а не локдаун. Саме це є рішенням, щоб не було більшого приросту хворих. Ми наближаємося до середини березня і маємо надати більше можливостей людям отримати перші дози вакцини, особливо якщо вони працюють на передовій боротьби з коронавірусом, – зазначив президент.

Читайте також

Своєю чергою міністр охорони здоров’я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) звернув увагу на необхідність тіснішої співпраці з головами ОДА.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (досьє Арсена Авакова) повідомив, що відомство підготувало 50 мобільних бригад, які допоможуть взяти участь у проведенні вакцинації.


Контекст. 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу. На першому етапі вакцинації щеплюють медиків, які працюють з хворими на COVID, бригади швидкої допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку, військових на фронті.

Також читайте наш матеріалМинув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1