Зеленський Путіну: неможливо привезти мир на танку

Президент звернувся до Путіна напередодні його послання до росіян
Головне
Зеленський Путіну: неможливо привезти мир на танку
Президент України Володимир Зеленський (фото: Офіс президента)
21 Квітня 2021, 06:21
читать на русском

Вночі 20 квітня президент України Володимир Зеленський звернувся до українців щодо ескалації військового конфлікту з Росією і запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися на Донбасі, де йде війна.

Звернення президента України щодо безпекової ситуації в державі опублікував Офіс глави держави.

Президент України нагадав у зверненні слова російського лідера: якщо бійка неминуча - потрібно бити першим.

По-моєму, сьогодні кожен лідер повинен розуміти, що бійка не може бути неминучою, коли мова йде не про підворіття і хуліганів, а про реальну війну і мільйони людських життів. І що, на відміну від бійки, у війні програють усі сторони. І що не можна когось захистити, нападаючи. І що неможливо звільнити когось, захопивши. І що неможливо привезти мир на танку. Людям, які не розуміють, від кого їх хочуть захищати і звільняти, і чому для цього їх можуть обстріляти та бомбити, - йдеться у зверненні Зеленського.

Читайте також

За словами президента, Україна і Росія, попри спільне минуле, по-різному дивляться в майбутнє.

Ми - це ми. Ви - це ви. Але це не обов'язково проблема, це - можливість. Як мінімум - можливість, поки не пізно, зупинити вбивчу математику майбутніх військових втрат, - додав Зеленський.

Він нагадав Путіну про відмову російської сторони проводити перемовини про припинення вогню на Сході України у рамках "нормандського формату".

Пане Путін, я готовий піти ще далі і запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна, - наголосив президент.

Нагадаємо, сьогодні, 21 квітня, в Росії заплановано щорічне послання президента РФ Володимира Путіна до Федеральних зборів. Раніше Кремль підтвердив, що під час свого виступу Путін обов'язково згадуватиме про Україну.

Читайте також наш матеріал: Що робити, якщо завтра наступ: аналіз загострення російсько-української війни

1