Зеленський та Санду посилили співпрацю в енергетичному секторі

Це сприятиме посиленню енергетичної безпеки
Важливо
Зеленський та Санду посилили співпрацю в енергетичному секторі
Зеленський та Санду Фото: Офіс президента
12 Січня 2021, 15:44
читать на русском
Україна і Молдова оприлюднили спільну заяву про співпрацю з посилення енергетичної безпеки, зокрема диверсифікування постачання електроенергії та енергоносіїв.

Про це йдеться у  заяві президентів Зеленського та Санду.

Констатуємо необхідність подальшої співпраці в енергетичному секторі з метою посилення енергетичної безпеки в регіоні. Вважаємо важливим підвищувати надійність та диверсифікувати постачання електроенергії та енергоносіїв, а також забезпечити більшу прозорість енергетичного сектору, - сказано у документі.

Зеленський та Санду

Зеленський також зауважив, що вже є чимало напрацювань для поглиблення співпраці між країнами в енергетичній сфері.

Це — збільшення обсягів зберігання природного газу молдовської сторони в українських сховищах, проєкт транзиту європейського газу територією Молдови до України, відновлення електропостачання до Молдови і транзиту електроенергії з України до Румунії, який пройде територією Молдови, - сказав він.

Читайте також

Нагадаємо, що сьогодні, у вівторок, 12 січня, до України прибула нова президентка Республіки Молдова Майя Санду. Це її перший закордонний візит як очільниці держави.

На площі перед Маріїнським палацом рота почесної варти відрапортувала Санду. Пролунали гімни України та Молдови, після чого глави держав здійснили обхід воїнів почесної варти. Санду привіталася словами: "Слава Україні!".

Під час брифінгу президент України Володимир Зеленський та президентка Молдови Майя Санду домовились створити президентську раду для координації відносин між країнами і розв'язання питань двостороннього порядку денного.