Зеленський та Санду домовились про створення президентської ради

Вона допомагатиме координувати відносини між країнами
Головне
Зеленський та Санду домовились про створення президентської ради
Зеленський та Санду Фото: скрін із брифінгу
12 Січня 2021, 14:44
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський та президентка Молдови Майя Санду домовились створити президентську раду для координації відносин між країнами і розв'язання питань двостороннього порядку денного.

Про це  йдеться на спільному брифінгу.

Зеленський зазначив, що прагне відновити діалог між лідерами країн на найвищому рівні і зробити його результативним.

Для цього ми домовились створити президентську раду, в рамках якої ми будемо формувати стратегію та координувати наші дії для вирішення завдань двохстороннього порядку денного, - заявив він.

Читайте також

Серед пріоритетів співпраці Зеленський назвав економічні імпульси в транспорті та транзиті, інфраструктурі та енергетиці. Серед іншого, йшлося про будівництво сучасної магістралі, яка об'єднає Київ та Кишенів, а також спільна боротьба з контрабандою на кордоні, особливо на придністровській ділянці, покращення міжлюдських контактів.

Нагадаємо, що сьогодні, у вівторок, 12 січня, до України прибула нова президентка Республіки Молдова Майя Санду. Це її перший закордонний візит як очільниці держави.

На площі перед Маріїнським палацом рота почесної варти відрапортувала Санду. Пролунали гімни України та Молдови, після чого глави держав здійснили обхід воїнів почесної варти. Санду привіталася словами: "Слава Україні!".