Зеленський у липні збирається відвідати Байдена у США

У телефонній розмові президент США запросив Зеленського до Америки
Головне
Зеленський у липні збирається відвідати Байдена у США
Зеленський з телефоном Фото: zelenskiy_official
7 Червня 2021, 20:48
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом напередодні його європейського турне.

Про це на брифінгу повідомив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Це телефонна розмова, яку вони планували провести заздалегідь до подорожі президента Байдена до Європи, до зустрічі з президентом Путіним, - сказав Салліван.

Американський чиновник розповів, що Байден заявив про підтримку суверенітету України і намір відстоювати його на зустрічі з Путіним.

Крім того, американський лідер запевнив Зеленського, що має намір викласти Путіну план США на випадок "згубних дій" Росії.

Також Байден запросив президента України Зеленського (досьє Володимира Зеленського) цього літа відвідати Білий дім.

Він також сказав Зеленському, що з нетерпінням очікує вітати його у Білому домі, у Вашингтоні, цього літа після того, як він повернеться з Європи, - сказав Салліван.

Своєю чергою Володимир Зеленський заявив у Твіттері, що з нетерпінням очікує зустрічі. Президент України зазначив, що це відбудеться у липні 2021 року.

Дякую Джо Байдену за запрошення відвідати Білий дім у липні під час нашої телефонної розмови. Я з нетерпінням чекаю цієї зустрічі, щоб обговорити шляхи розширення стратегічної співпраці між Україною та США, - написав Зеленський.

Читайте також


Контекст. Раніше ЗМІ повідомляли, що запланована зустріч президентів США Джо Байдена й Росії Володимира Путіна може відбутися в одній із "нейтральних" країн Західної або Центральної Європи. Згодом у Білому домі та Кремлі заявили, що зустріч президентів відбудеться в Женеві 16 червня 2021 року.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що перед зустріччю з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним президент США Джо Байден матиме контакт з українським лідером Володимиром Зеленським. США є союзником №1 України, тому американські партнери витримають досить чітку і жорстку лінію у контактах з агресором.

Читайте також наш матеріал: Любов-ненависть: політика Росії цілком залежить від США.

1