Зеленський: Україна сьогодні ближча до отримання ПДЧ в НАТО, ніж будь-коли

Президент зазначив, що Україна щодня доводить про свою готовність бути в Альянсі
Головне
Зеленський: Україна сьогодні ближча до отримання ПДЧ в НАТО, ніж будь-коли
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
14 Червня 2021, 19:47
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна сьогодні ближча до отримання Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО, ніж будь-коли.

Про це Зеленський (досьє Володимира Зеленського) сказав у спільному інтерв'ю Agence France-Presse, Reuters та Associated Press, передає Офіс президента.

Ми щодня доводимо, що готові бути в Альянсі більше, ніж більшість країн Європейського Союзу. Через те, що, на жаль, у нас сім років іде війна, серед українців зросла підтримка вступу в НАТО. Тому що для людей це безпека, це захист для їхніх дітей, - сказав він.

За його словами, протягом останнього року позиція західних партнерів щодо підтримки України зміцнилась. Водночас лідери цих держав, як і раніше, часто керуються своїми внутрішніми інтересами.

Зеленський вважає, що західні країни повинні усвідомити, що війна на українських кордонах та на тимчасово окупованих територіях України – це також війна в Європі, на якій вмирають українці "за всі ті принципи, які проповідують і відстоюють лідери НАТО і ЄС". Тому підтримка України піде на благо та безпеку для інших країн.

Також президент зазначив, що під час зустрічі з президентом США Джо Байденом сподівається обговорити питання надання ПДЧ в НАТО, економічну підтримку та безпекову ситуацію.


Контекст. На саміті НАТО, який відбудеться 14 червня 2021 року в Брюсселі, планують обговорити "дорожню карту" для України щодо виконання кроків для вступу в НАТО.

До того ж міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що вступ України в НАТО потребує лише часу, але це не є фантазією.

Віцепрем’єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна прагне, щоб члени НАТО виконали обіцянку щодо членства, яку дали у 2008 році під час Бухарестського саміту НАТО. Крім того, на червневому саміті був прокладений шлях до отримання ПДЧ для вступу в Альянс.

Читайте також наш матеріал: Любов-ненависть: політика Росії цілком залежить від США.

Читайте також

1