Зеленський відправив головнокомандувача ЗСУ на Донбас

Таке рішення він ухвалив після загострення конфлікту
Важливо
Зеленський відправив головнокомандувача ЗСУ на Донбас
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
27 Березня 2021, 14:03
читать на русском

Президент Володимир Зеленський відправив головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака на Донбас через обстріли на Донбасі.

За моїм дорученням головнокомандувач Збройних сил України негайно вилетів на місце події для всебічного з’ясування всіх обставин справи, - написав він.

Читайте також

За його словами, представникам України у Тристоронній контактній групі доручено ініціювати невідкладне проведення позачергового засідання безпекової підгрупи, а також терміново обговорити це питання на рівні радників лідерів Нормандського формату.


Контекст. 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.

Збройні формування Росії вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів неподалік населеного пункту Шуми, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ".

1