Зеленський вимагає від уряду детального плану вакцинації по кожній області

Шмигаль та Степанов виправдовувалися перед президентом через затримку із вакцинацією
Головне
Зеленський вимагає від уряду детального плану вакцинації по кожній області
Зеленський та Єрмак на нараді Фото: Офіс президента
25 Січня 2021, 16:33
читать на русском

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів якнайшвидше представити детальну програму вакцинації проти COVID-19 в Україні.

Про це глава держави сказав на традиційній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції, повідомляє його пресслужба.

Зеленський наголосив, що програма вакцинації в Україні має містити детальний план кожної області.

Треба визначити кількість вакцин, чіткі терміни вакцинації, перелік категорій населення, які мають вакцинуватися в першу чергу. Також має бути налагоджена система менеджменту та логістики вакцини, зокрема створені електронні системи запису, фіксації, місць щеплень, та розподіл постачі, – зазначив він (досьє Володимира Зеленського).

Читайте також

Президент закликав уряд проаналізувати ситуацію з тими, хто вже перехворів на COVID-19, щоб визначити, коли цю категорію людей потрібно вакцинувати.

Під час наради міністр охорони здоров’я Максим Степанов (досьє Степанова) повідомив, що переговори щодо закупівлі вакцини перебувають на завершальній стадії і українська сторона позитивно оцінює результати перемовин.

Очікується, що вакцинація в Україні може розпочатися з лютого. За словами міністра охорони здоров’я, на першому етапі її проводитимуть мобільні бригади.

Нагадаємо, соціологічне опитування показало, що 79% українців підтримують ідею масового тестування населення та обов’язкову ізоляцію виявлених хворих як засіб боротьби із коронавірусом, інші 17% респондентів - дотримуються протилежної думки.

Значна частина українців, а саме 40% дорослого населення країни, не готові вакцинуватися від коронавірусу навіть безкоштовно.

Зазначається, що 55% українців готові особисто провакцинуватися від COVID-19, якщо вакцина буде безкоштовною. Утім, 40% не готові зробити щеплення навіть безкоштовно.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріаліВакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає

1