Зеленський вирішив ввести COVID-паспорти в Україні

Президент хоче охопити щепленнями проти COVID 70% дорослого населення
Головне
Зеленський вирішив ввести COVID-паспорти в Україні
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
29 Березня 2021, 14:43
читать на русском

Про можливість запровадження "паспортів вакцинації" в Україні повідомив президент України Володимир Зеленський.

Як повідомляє пресслужба глави держави, про це йшлося на селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, яка відбулася під головуванням президента.

На думку Зеленського, Україні слід розглянути питання щодо COVID-паспортів, як це вже зробили багато країн Європи та світу.

Ці паспорти вже розробляються і країнами Європейського Союзу, і США, і Швейцарією, й Ізраїлем – тобто багатьма розвиненими країнами, які активно працюють над створенням колективного імунітету проти коронавірусу. Нам теж треба розробити свою систему відповідної "паспортизації", - сказав президент.

Читайте також

Також, на його думку, для стримування поширення коронавірусної хвороби необхідно охопити 70% дорослого населення щепленнями проти COVID-19.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Ляшка) заявив, що влада в Україні планує вести реєстр вакцинованих від коронавірусу та вносити дані у міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації.

У Європі єдині паспорти вакцинації (санітарні сертифікати) стануть доступні для громадян ЄС з 15 червня.

Про це ефірі телеканалу LCI ​​розповів комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, який курирує в Єврокомісії політику в сфері вакцинації.

Читайте також наш матеріалСвіт майбутнього: для міжнародних подорожей люди отримуватимуть паспорти вакцинації 

1