Зеленський: з початку року на Донбасі загинуло 26 захисників

Президент провів другий день на Сході
Важливо
Зеленський: з початку року на Донбасі загинуло 26 захисників
Зеленський на Донбасі Фото: Офіс президента
9 Квітня 2021, 15:30
читать на русском

Під час робочої поїздки на Донбас президент України Володимир Зеленський провів ніч у місцях дислокації захисників.

Як повідомляє Офіс президента, у п'ятницю, 9 квітня, президент відвідав позиції на передньому краї оборони. На цих позиціях під час загострення ситуації загинули та отримали поранення українські військовослужбовці.

Глава держави поспілкувався із захисниками та вручив їм нагороди.

Щодня ви проявляєте патріотизм та самовідданість, захищаючи Україну. Бережіть себе, – сказав він.

Президент та військовослужбовці вшанували пам’ять героїв, які віддали свої життя за Україну.

Читайте також

Сам Зеленський у своєму Телеграм-каналі повідомив, що з початку року на Донбасі загинуло 26 бійців.

Мій особистий обов’язок як верховного головнокомандувача – підтримувати бойовий дух військових, які на фронті роблять усе можливе для захисту України. Переконаний, ті, хто мають владу, повинні приїжджати на Донбас. Тут вирішується доля країни. І навіть найсильніші потребують підтримки. Бійці повинні знати й чути, що їхня служба – це утвердження незалежності та спокій мільйонів українців, - написав президент.

Він повідомив, що відвідав бойові позиції, де загинули наші герої та де найбільше поранених.

Це ті точки загострення, якими знову вкрився Донбас. Тут хочуть миру, але з іншого боку лінії розмежування зброї не складають. Наші бійці розповідали мені про свою службу під звуки пострілів, які знову стали на передовій небезпечною буденністю. Після місяців дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню ми повернулися до необхідності встановлювати перемир’я, - зауважив Зеленський.

За словами президента, останнім часом на Сході активізувалися ворожі снайпери, які регулярно ціляться по позиціях наших військових. Територію біля лінії розмежування заміновано, а від інфраструктури "подекуди не залишилося нічого".


8 квітня президент України Володимир Зеленський розпочав робочу поїздку на Донбас. Глава держави у цей день нагородив українських захисників державними нагородами та цінними подарунками.

Президент відвідав позиції на передньому краї оборони, де зафіксовано найбільшу кількість порушень режиму всеосяжного та сталого припинення вогню. Він поспілкувався з військовослужбовцями, які служать на бойових позиціях, ті розповіли про ситуацію на фронті.

Зеленський вважає, що ситуація на Донбасі загострилася і заявив, що українська армія відповідає на обстріли своїх позицій.

1