Зеленський знає, як досягти миру на Донбасі - заступник керівника ОП

В ОПУ розповіли про "рух уперед" у питанні досягнення миру в країні
Зеленський знає, як досягти миру на Донбасі  - заступник керівника ОП
Кирило Тимошенко Фото: скрін з відео
27 Листопада 2020, 11:16
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський має бачення того, яким чином досягти миру на Донбасі, і Україна до цього йде.

Про це заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив в інтерв'ю програми "Бацман".

Якщо президент Зеленський не буде все для цього (встановлення миру на Донбасі. – Ред.) робити, цього не відбудеться. Тому що цей мир вигідний у першу чергу нам, адже це територія України, і там є громадяни України. Без бажання і постійних дій з боку президента не вийде досягти миру, – наголосив Тимошенко.

Читайте також

Заступник керівника Офісу глави держави зауважив, що на Донбасі чотири місяці зберігається режим тиші, хоча є й факти загибелі військових та обстріли. Однак у порівнянні з минулими роками війни кількість цих втрат та обстрілів зменшилася в рази.

Тимошенко зазначив, що у питанні досягнення миру в Україні є рух вперед, а не "біг на місці".

Ніхто не міг два чи три роки тому подумати, що Сенцов (колишній політв’язень, режисер Олег Сенцов. – Ред.) сюди повернеться, чи про те, що ми зможемо повернути таку кількість людей. Певними кроками – вони можуть бути маленькими, але ми все одно рухаємося, – сказав він.

Заступник керівника Офісу президента додав, що для досягнення миру та реінтеграції тимчасово окупованих територій українська влада також відбудовує країну, ремонтує дороги, відновлює інфраструктуру – щоб у людей на непідконтрольних територіях був приклад, як можна жити в Україні.

Читайте також

Нагадаємо, із 27 липня на Донбасі, згідно з домовленістю Тристоронньої контактної групи, встановлено режим повного і всеосяжного припинення вогню.

12 жовтня в інтерв'ю для британської програми ВВС HARDtalk Володимир Зеленський (Володимир Зеленський - досьєзаявив - якщо йому не вдасться закінчити війну на Донбасі, значить потрібно, щоб "прийшла інша людина", яка здатна це зробити.

У Офісі президента України заявляють, що режим тиші на Донбасі зберіг життя десяткам українських воїнів.