Зустріч глави МЗС України та держсекретаря США: про що говоритимуть

Підґрунтя для візиту Блінкена до України "добре підготовлене"
Зустріч глави МЗС України та держсекретаря США: про що говоритимуть
Ентоні Блінкен (фото: ukrainian.voanews.com)
30 Квітня 2021, 15:23
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що на зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном обговорять безпеку, економіку, зокрема енергетичну сферу. Блінкен прибуде до України наступного тижня.

Як розповів глава МЗС в інтерв'ю "Радіо Свобода", планують обговорити низку питань: допомогу від США, безпеку та економіку

Перш за все, безумовно, говорити про безпеку. Будемо говорити про ту допомогу, яку можуть надати США в реформах. Безумовно, будемо говорити про економіку. Але я б сказав, що зараз у нас є кілька важливих тем, особливо в енергетичній сфері, які будуть в центрі уваги, - сказав він.

За словами Кулеби, ґрунт для візиту Блінкена до України "добре підготовлений".

У нас було дуже багато розмов в принципі. Я не пам'ятаю, щоб в історії України за такий короткий час відбулося так багато контактів з США на всіх рівнях. І президент, і міністр оборони, і мої контакти, і керівник Офісу президента. Тобто ґрунт дуже добре підготовлена... Ми будемо мати предметну розмову з державним секретарем, - зазначив Кулеба.


Контекст. У лютому президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що президент США обов`язково запросить його до Білого дому.

У квітні посол України в США Оксана Маркарова заявила, що українські дипломати та Офіс президента активно працюють над організацією зустрічі Володимира Зеленського та Джо Байдена, втім, ситуація з коронавірусом ускладнює візит.

2 квітня президент України і президент Сполучених Штатів провели першу телефонну розмову. А 30 квітня державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен підтвердив, що збирається відвідати Україну "наступного тижня".

Читайте також

1