З'явились результати, як українці відповіли на 5 запитань Зеленського

95% українців підтримують скорочення народних депутатів
Важливо
З'явились результати, як українці відповіли на 5 запитань Зеленського
Вибори, жінка роздивляється бюлетень (фото: Парламент UA)
26 Жовтня 2020, 12:43
читать на русском

Соціологічна група "Рейтинг" оприлюднила результати опитування, які проводилися в день виборів 25 жовтня, щодо 5 запитань президента Володимира Зеленського до українців.

Про це повідомляється на сайті групи.

Перше запитання - Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?

Підтримують 81% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 16% - не підтримують. Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні Президента – 63% підтримують її, 21% - не підтримують, 16% - не визначилися.

Друге запитання - Чи підтримуєш ти створення на Донбасі вільної економічної зони?

Підтримують 45% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 43% - не підтримують, 12% - не визначилися. Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні Президента – 33% підтримують її, 39% - не підтримують, 28% - не визначилися.

Третє запитання - Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?

Підтримують 95% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 4% - не підтримують. Серед тих, хто брав участь у виборах,  але не брали участь в опитуванні Президента – 81% підтримують її, 7% - не підтримують, 13% - не визначилися.

Читайте також

Четверте запитання - Чи підтримуєте легалізацію медичної марихуани?

Підтримують 70% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 24% - не підтримують.  Серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні Президента – 52% підтримують її, 28% - не підтримують, 20% - не змогли відповісти.

П'яте запитання - Чи підтримуєте право України на використання гарантій безпеки, прописаних в Будапешті, для забезпечення і відновлення територіальної цілісності?

Підтримують 78% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 10% - не підтримують, 12% - не змогли відповісти. Водночас, серед тих, хто брав участь у виборах, але не брали участь в опитуванні Президента – 56% підтримують її, 13% - не підтримують, 31% - не змогли відповісти.

Читайте також

Нагадаємо, що 25 жовтня кияни надіслали понад 10 повідомлень до подільського управління поліції про порушення виборчого процесу представниками "опитування", яке ініціював президент Володимир Зеленський.

1