На полицях магазинів швидко дорожчає томатна паста, а її асортимент стає "біднішим" через окупацію Херсонщини. Тому домашній кетчуп, приготований власноруч, стане чудовою альтернативою магазинним продуктам.
Щоби приготувати кетчуп, на три літри томатного соку необхідно: сіль - 6 чайних ложок, цукор - 15 столових ложок, оцет - 9 столових ложок, часник - 3 зубки, кориця, перець, гвоздика - по одній чайній ложці.
Для приготування кетчупу візьміть добре стиглі, можна навіть м`які помідори. Плоди помийте і вичавіть з них сік. Вичавлений сік перетріть і очистіть від насіння. Сік варіть доти, поки його об`єм не зменшиться удвічі. За 10 хвилин до кінця варіння додати сіль, цукор, червоний мелений перець, гвоздику, корицю, розтертий часник. Наприкінці варіння влийте оцет.
Кетчуп розфасувати у підготовлені гарячі стерилізовані банки і закрити металевими кришками.
Нагадаємо, давній рецепт варення з фіалок відновила галицька гастрономічна блогерка та дослідниця української кухні Маріанна Душар.
Читайте також