Київський прокурор Володимир Вінніков украв понад сто тисяч євро, які перед тим вилучили як доказ на одному з підприємств

Важливо
Після крадіжки прокурор перестав приходити на роботу, однак нечистого на руку колегу затримали правоохоронці
Важливо
14 Червня, 08:40

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру прокурору Голосіївської окружної прокуратури Києва Володимиру Віннікову, який, за даними слідства, присвоїв кілька мільйонів коштів, вилучених під час слідчих дій.

Інформацію підтвердило ДБР у відповіді на запит видання "Українська правда"

Як встановило слідство, у серпні 2023 року прокурор здійснював нагляд у кримінальному провадженні щодо приватного підприємства. Під час обшуків у цій справі у комерсанта було вилучено 4 мільйони 242 тисячі (в гривневому еквіваленті) у різній валюті.

Замість того, аби передати вилучені кошти на належне зберігання, прокурор забрав їх собі.

Після цього він припинив з’являтися на роботі. Водночас станом на 13 червня, як повідомили УП в ДБР, прокурора було затримано, йому оголошено підозру у зловживанні службовим становищем при заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах.

Невдовзі суд має обрати Віннікову запобіжний захід. Слідчі клопотатимуть про арешт із правом внесення застави в 4,2 млн грн.

У цій справі спливли також інші цікаві факти. Відомо, що 9 серпня 2023 року прокурор Голосіївської окружної прокуратури Володимир Вінніков безпосередньо взяв участь у обшуках, які відбулись в офісі, помешканнях власника, працівників та партнерів компанії «Медінова». До протоколу одного з обшуків додана заява, в якій вказується, що по конфіскації коштів Володимир Вінніков «жартував», що на вилучені гроші поїде відпочивати. Тоді на підприємстві вилучили понад 100 тисяч євро.

Того ж дня після обшуку з помешкання власника компанії "Медінова" зникла дорога колекція старовинних монет. Щодо цього випадку була складена заява в ДБР з вимогою перевірити важливу крадіжку. Після публікації цієї інформації в ЗМІ колекцію монет анонімно повернули власнику.

Крім того, власник компанії "Медінова" стверджує, що отримував пропозицію заплатити 350 тисяч доларів за «вирішення питання».

Читайте також