МВФ погодив виділення Україні траншу у розмірі 700 млн доларів

Рішення про продовження програми Stand-by діятиме до кінця червня 2022 року
Головне
МВФ погодив виділення Україні траншу у розмірі 700 млн доларів
МВФ (Фото: shutterstock)
23 Листопада 2021, 08:40
читать на русском

Міжнародний валютний фонд погодив виділення Україні траншу обсягом майже 700 млн доларів США. Рада директорів МВФ 22 листопада ухвалила позитивне рішення про завершення першого перегляду програми Stand-by.

Про це повідомив Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів України.

Своєю чергою прем’єр-міністр України Денис Шмигаль привітав рішення МВФ. За його словами, позитивна оцінка міжнародних партнерів показує успішний рух України в реалізації реформ.

Заходами, які здійснила Україна в частині реформування судової системи, продовження реформи у фінансовому секторі, ми підтвердили статус України як надійного й відповідального партнера. Кошти МВФ будуть спрямовані на підтримку стабільності фінансової системи та боротьбу з наслідками COVID-19, - сказав глава уряду.

Рада МВФ також ухвалила рішення про продовження програми до кінця червня 2022 року.

Нагадаємо, 18-місячний SBA України з доступом до 3,6 мільярда СПЗ (еквівалент 5 мільярдів доларів США) був затверджений 9 червня 2020 року, щоб забезпечити підтримку платіжного балансу та бюджету, щоб допомогти владі розв'язати проблему наслідків коронакризи. У жовтні за підсумками чергової успішної місії МВФ заявив про можливість перерахувати Україні транш на 700 млн доларів.

Спільна програма Stand-by між Україною та МВФ на суму 5 млрд доларів США була затверджена 9 червня 2020 року. Вона спрямована на подолання наслідків пандемії COVID-19, зміцнення результатів та продовження реалізації важливих структурних реформ в Україні.

Читайте також наш матеріалТранш МВФ: чому його досі немає та чи проживе країна без нього?  

Читайте також

1