Міносвіти оприлюднило перелік країн, у яких зможуть скласти НМТ українські випускники

Юшка - гаряча страва з риби, що не має аналогів в інших національних кухнях. Юшка готується тільки з одного сорту риби, тому виділяють юшку осетрову, окуневу, судачу, сигову, стерляжу. Не підходять для юшки лящ, піскар, уклейка, плотва, минь, з них можна приготувати тільки рибний суп.
Юшку люблять як дорослі, так і діти. Готувати її не так важко, а аромат і смак принесе масу задоволення. Юшка відрізняється від інших рибних супів способом приготування і набором продуктів.
Рецепт класичної юшки
Інгредієнти:
- Річкова риба - 1.6 кг;
- Картопля - 3 шт;
- Морква - 1 шт;
- Цибуля - 1 шт;
- Часник - 3 зубчика;
- Лавровий лист - 5 шт;
- Суміш перців горошком - 20 шт;
- Кріп - до свого смаку;
- Петрушка - до свого смаку;
- Вода.
Голови, хребти і хвости викладаємо в каструлю і заливаємо 2 літрами чистої води. Ставимо на вогонь і варимо 20-25 хвилин від закипання. Якщо готуєте юшку на природі - замість каструлі візьміть, казан.
Чистимо овочі - цибуля, морква, часничок, миємо зелень, готуємо спеції. Для юшки ідеальним буде велика кількість лаврового листа і перцю горошком.
В середині варіння солимо - спочатку наш рибний бульйон досить негарний. Через 25 хвилин проціджуємо рибний бульйон через сито, і знову повертаємо рибний бульйон на плиту до закипання
Ріжемо крупно картоплю, цибулю кубиком, моркву півмісяцями. Як тільки рибний бульйон закипить, закидаємо в каструлю картоплю, цибулю, моркву. Залишаємо варитися 15 хвилин.
Коли овочі будуть практично готові, кладемо лавровий лист і перець горошком, залишаємо варитися ще 5 хвилин, щоб спеції розпустили свій аромат.
Тепер додаємо шматочки сирого коропа. Зменшуємо вогонь до мінімуму так, щоб рідина злегка побулькувала. Варимо ще 30 хвилин.
Потім юшку вимикаємо і даємо настоятися 10-15 хвилин. Готову юшку наливаємо по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо.
Читайте також