На плиті і на вогнищі: рецепт смачної рибної юшки

Простий рецепт приготування юшки простий в домашніх умовах порадує вас і ваших близьких
На плиті і на вогнищі: рецепт смачної рибної юшки
1 Лютого 2023, 22:38
читать на русском

Юшка - гаряча страва з риби, що не має аналогів в інших національних кухнях. Юшка готується тільки з одного сорту риби, тому виділяють юшку осетрову, окуневу, судачу, сигову, стерляжу. Не підходять для юшки лящ, піскар, уклейка, плотва, минь, з них можна приготувати тільки рибний суп.

Юшку люблять як дорослі, так і діти. Готувати її не так важко, а аромат і смак принесе масу задоволення. Юшка відрізняється від інших рибних супів способом приготування і набором продуктів.

Рецепт класичної юшки

Інгредієнти:

  • Річкова риба - 1.6 кг;
  • Картопля - 3 шт;
  • Морква - 1 шт;
  • Цибуля - 1 шт;
  • Часник - 3 зубчика;
  • Лавровий лист - 5 шт;
  • Суміш перців горошком - 20 шт;
  • Кріп - до свого смаку;
  • Петрушка - до свого смаку;
  • Вода.

Голови, хребти і хвости викладаємо в каструлю і заливаємо 2 літрами чистої води. Ставимо на вогонь і варимо 20-25 хвилин від закипання. Якщо готуєте юшку на природі - замість каструлі візьміть, казан.

Чистимо овочі - цибуля, морква, часничок, миємо зелень, готуємо спеції. Для юшки ідеальним буде велика кількість лаврового листа і перцю горошком.

В середині варіння солимо - спочатку наш рибний бульйон досить негарний. Через 25 хвилин проціджуємо рибний бульйон через сито, і знову повертаємо рибний бульйон на плиту до закипання

Ріжемо крупно картоплю, цибулю кубиком, моркву півмісяцями. Як тільки рибний бульйон закипить, закидаємо в каструлю картоплю, цибулю, моркву. Залишаємо варитися 15 хвилин.

Коли овочі будуть практично готові, кладемо лавровий лист і перець горошком, залишаємо варитися ще 5 хвилин, щоб спеції розпустили свій аромат.

Тепер додаємо шматочки сирого коропа. Зменшуємо вогонь до мінімуму так, щоб рідина злегка побулькувала. Варимо ще 30 хвилин.

Потім юшку вимикаємо і даємо настоятися 10-15 хвилин. Готову юшку наливаємо по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо.

Читайте також

1