Перераховані у квітні пенсії українці отримають у червні - ПФУ

Також від 1 червня деякі категорії пенсіонерів отримають доплати
1 Червня, 14:49

У квітні відбувся перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, але доплати для них надійдуть лише у червні.

Про це повідомили у ПФУ.

Пенсіонерам, які 1 березня продовжували працювати та мали 24 місяці страхового стажу або тим, хто відпрацював менш як 24 місяці, але від попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки, автоматично дали надбавку до виплат.

Також виплати збільшили для пенсіонерів, які отримують пенсію за вислугу років, але при цьому працюють та мають пенсійний вік.

Розмір підвищення для кожного є індивідуальним, він залежить страхового стажу та інколи, заробітної плати.

Коли українці отримають перераховані пенсії

У червні українці отримають надбавку одразу за три місяці. Так сталося через затримку надходження даних до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

У червні 1 000 гривень також доплатять для українців, які зараз отримують пенсію 5 842 гривні та вийшли на відпочинок з 35 роками страхового стажу.

Також для тих, хто має такий стаж, коефіцієнт у формулі розрахунку з квітня становитиме 0,37 замість 0,35, як було раніше.

У березні, квітні й липні підвищення отримають особи, які мають великий стаж, але працювали за малу зарплату, і ще в СРСР їм призначити низьку пенсію, до якої доплату додавала держава.

Нагадаємо, українці можуть скористатися послугами Пенсійного Фонду України (ПФУ) у будь-якому сервісному центрі, незалежно від місця реєстрації.

Читайте також