Поліція з'ясувала, хто та чому розстріляв подружжя на Житомирщині

Швидку та поліцію викликала 12-річна донька, яка в той час не спала
Поліція з'ясувала, хто та чому розстріляв подружжя на Житомирщині
Обійстя (фото: zt.npu.gov.ua)
9 Червня 2021, 11:59
читать на русском

Поліціянти затримали підозрюваного у нічному розстрілі подружжя у Житомирській області. Ним виявився 59-річний житель сусіднього села, якому сім'я нібито заборгувала 23 тисяч доларів.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Швидку та поліцію викликала 12-річна донька, яка в той час не спала та чула постріли, пише ТСН.ua. Чоловік загинув на місці, а от матір дівчинки госпіталізували з численними травмами.

З множинними проникними вогнепальними пораненнями черевної порожнини, з травматичним переломом тазової кістки. Органи тазу і черевної порожнини – роздроблені, були пошматовані. Важко визначити кількість поранень, - зазначила заступниця головного лікаря Коростишівської лікарні Олена Гайсюк.

Слідчі на місці події з'ясували, що подружжя розстріляли з автомата Калашникова, та вилучили низку речових доказів, у тому числі гільзи калібром 5,45.

Сусіди подружжя кажуть, що чоловік напозичав грошей, можливо тому з цієї причини їздив на заробітки за кордон, аби віддати борг. Його 39-річна дружина доглядала за господарством. Окрім 12-річної доньки, у них була ще старша, яка навчається в університеті та живе окремо.

Читайте також

Зазначається, що правоохоронці 59-річного жителя с. Вишневого обґрунтовано підозрюють у вчиненні тяжких злочинів. Під час обшуків поліціянти вилучили докази причетності чоловіка до розстрілу подружжя та до інших кримінальних діянь. Його взяли під варту.

За кілька годин після інциденту оперативники кримінальної поліції отримали інформацію, що до події може бути причетний житель сусіднього села. Він був знайомий із загиблим, а останнім часом мав до нього претензії нібито через боргові зобов’язання.

У результаті перевірки з’ясувалось, що 59-річний житель с. Вишневого був власником мисливської зброї. Відтак бійці КОРДу затримали чоловіка за місцем його проживання, - йдеться у повідомленні.

Як повідомив начальник Головного управління Нацполіції в області Юрій Олійник, в обійсті, де мешкав підозрюваний, поліціянти провели невідкладний обшук і знайшли зброю різного калібру та її складові частини, різнокаліберні набої, порох і дріб, інші боєприпаси.

Під час спілкування з правоохоронцями підозрюваний не відразу визнав причетність до нічного розстрілу подружжя у сусідньому селі.

Злочин він вчинив, у зв'язку з тим що у загиблого був борг у 23 тисячі доларів США. Вилучено мотоцикл, на якому він пересувався, автоматичну зброю, а також 2 гранати РГД 5, - зазначив Олійник.

Обійстя (фото: zt.npu.gov.ua)

Зброя (фото: zt.npu.gov.ua)

Граната (фото: zt.npu.gov.ua)

Згодом у сховку у чагарнику правоохоронці знайшли і мопед, яким уночі пересувався підозрюваний, і рюкзак зі зброєю та боєприпасами. У ноші були автомат АКСУ калібру 5,45 та дві ручні гранати.

Мопед (фото: zt.npu.gov.ua)

Автомат (фото: zt.npu.gov.ua)

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Усі обставини з’ясовуються у рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) та ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.

Також вирішується питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) ККУ.


Контекст. Вночі 8 червня у Житомирській області невідомий вистрілив через вікно у подружжя. Від отриманих травм загинув чоловік, а жінка у тяжкому стані.

Нагадаємо, що в Одеській області двоє чоловіків, які були напідпитку, стріляли у подружжя пенсіонерів на цвинтарі.

Читайте також

1