Просились до туалету: До фонду звільнення Стерненка приходила поліція

Вони також хотіли поговорити з адвокатом
Просились до туалету: До фонду звільнення Стерненка приходила поліція
Нацполіція (фото: УНН)
26 Лютого 2021, 15:23
читать на русском

В офіс фонду DEJURE, який виступає співорганізатором акції за звільнення Сергія Стерненка, якого засудили до 7 років позбавлення волі, приходила поліція. Вони хотіли скористатись туалетом і поговорити з адвокатом Маселко.

Про це повідомив співзасновник організації Михайло Жернаков у своєму Facebook.

5 співробітників поліції намагаються потрапити в наш офіс. Офіційні причини дві: хочуть поговорити з Роман Маселко і скористатися нашим туалетом. Неофіційні причини наразі невідомі, - написав він.

Читайте також

Фонд DEJURE опублікував відео, на якому видно, як поліціянти намагаються зачитати Маселко процесуальний документ про нібито конфлікт інтересів. Тим часом Віталій Шабунін заявляє, що вони не мають законного права стежити за ним або його телефоном в рамках адміністративної справи.

За даними Шабуніна, поліція прийшла до Маселка з подачі суддів ОАСК, оскільки той поскаржився на суддю ОАСК Тетяну Скочок, а потім розглядав її кейс в Громадській раді доброчесності. 

Нагадаємо, 23 лютого суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Засідання суду стосувалося щодо нібито викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року (Стерненко стверджує, що не міг брати участь у викраденні, оскільки його у той час не було в Одесі).

Після вироку адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка. Вони просили перевести засудженого до Києва. Згодом адвокат Масі Найєм заявив, що не знає, де перебуває його підзахисний.

Читайте також наш матеріалРозплата буде та час палити суди: соцмережі вибухнули після вироку Стерненку

1