Прості рецепти смакоти: картопля з салом у фользі на вугіллі

Таку картоплю ідеально подавати на пікніках як гарнір до шашлику
Прості рецепти смакоти: картопля з салом у фользі на вугіллі
15 Серпня 2023, 23:44
читать на русском

Травень відкриває сезон приготування страв на мангалі, грилі і вугіллі. Окрім м'ясних шашликів українці запікають у багатті гриби та овочі. Апетитна і м'яка картопля з ароматом диму прикрасить будь-який пікнік. А якщо додати до бульби трохи часнику і золотистого сала, то перед стравою не встоїть ніхто.

Картоплю беріть однакового розміру, щоб бульби пропеклися одночасно. Сало можна брати як свіже, так і солоне, але головне, щоб воно було м'яким.

Інгредієнти:

  • картопля - 2 кг;
  • сало - 400 г;
  • часник - 2 зубчики;
  • соняшникова олія - 2 стол.л.;
  • сіль, перець, спеції до свого смаку;
  • зелень до свого смаку.

Картоплю ретельно помити і відтерти від бруду за допомогою губки, але не чистити від шкірки. Сало нарізати тонкими скибочками. Часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. Змішати подрібнений часник з соняшниковою олією, дрібкою солі і перцю. Кількість солі залежить від того, наскільки солоне сало ви використовуєте.

Кожну картоплину надрізати посередині, не доходячи до краю 1 см. У розрізи вставити по скибочці сала. А зовні обмазати картоплю часниковою сумішшю. Потім загорніть кожну бульбу у фольгу - краще в 2-3 шари, щоб вона не підгоріла.

Розведіть вогонь і дайте дровам догоріти, поки не залишаться тліючі вуглинки. Можна також підпалити готове вугілля для мангала. На вугілля викладіть картоплю у фользі і запікайте 10 хвилин. Потім за допомогою щипців акуратно переверніть картоплю на іншу сторону і запікайте ще 10-15 хвилин. Готовність картоплі можна перевірити зубочисткою - м'якуш має легко протикатися через фольгу.

Готову картоплю дістаньте з вугілля і залиште на 10 хвилин. За цей час овоч охолоне і дійде до готовності. Після цього картоплю можна акуратно розгорнути і подати до столу. Перед подачею посипте бульбу рубаною зеленню.

Читайте також

1