Рада підтримала дострокове припинення повноважень нардепа Абрамовича

Відтак у парламенті залишилося 409 депутатів
Важливо
Рада підтримала дострокове припинення повноважень нардепа Абрамовича
Ігор Абрамович
6 Лютого 2023, 18:36
читать на русском

Верховна Рада України підтримала дострокове припинення повноважень народного депутата від ОПЗЖ Ігоря Абрамовича. "За" проголосували 317 народних обранців.

Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

Як відомо, сьогодні вранці глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що заяву про складання мандата написав колишній член ОПЗЖ Ігор Абрамович.

При чому Арахамія зробив компліменти Абрамовичу:

“Саме його вихід із лав фракції ОПЗЖ у перший день повномасштабного вторгнення заклав початок для її подальшого розвалу в українському парламенті. (…) Хоча Ігор зі своєю проукраїнською позицією ніколи не асоціювався у мене з ідеологією ОПЗЖ. Достатньо поглянути на "синхронність" його голосування з колишніми однопартійцями. Простіше кажучи, – свій серед чужих у тилу п’ятої колони”.

Довідка: Абрамович у 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії "Опозиційна платформа – За життя" (номер 14 у списку партії) і був членом однойменної фракції у ВР.

За даними руху Чесно, з 24 лютого до 1 червня 2022 року нардеп пропустив всі засідання Ради щодо яких є дані.

Нагадаємо, у січні народні депутати із забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" Вадим Столар та Ігор Абрамович повернулися до України. Обидва нардепи від початку повномасштабної війни, розв’язаної Росією, мешкали на Лазуровому березі.

Читайте також

1