Рецепт літньої піци з цвітної капусти за 15 хвилин

Корисна альтернатива традиційній піці та без глютену
25 Червня, 22:37

Думаєте, що італійська кухня і низьковуглеводні страви несумісні? Це зовсім не так.

Видання SHUBA запропонувало рецепт піци з основою з цвітної капусти, яка є корисною альтернативою традиційній піці і не містить глютену. Цей варіант ідеально підходить для тих, хто дотримується низьковуглеводної дієти або має непереносимість глютену.

Як приготувати основу з цвітної капусти

Щоб приготувати безглютенову основу, потрібно змішати зварену та подрібнену цвітну капусту з яйцем і твердим сиром. Потім основа випікається, після чого її можна прикрасити улюбленими інгредієнтами, такими як шинка, помідори та печериці. Ваша піца з цвітної капусти готова!

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста: 800 г
  • Куряче яйце: 1 шт.
  • Твердий сир: 50 г
  • Шинка: 50 г
  • Печериці: 50 г
  • Сир моцарела: 100 г
  • Помідори: 2 шт.
  • Сіль та чорний перець за смаком

Інструкція:

  1. Підготовка цвітної капусти. Помийте цвітну капусту і розберіть на суцвіття. Закип’ятіть воду, додайте сіль і варіть суцвіття 4 хвилини. Потім відкиньте їх на сито, щоб не було рідини. Після цього помістіть у чашу блендера, додайте яйце та тертий сир, збийте до однорідності.
  2. Випікання основи. Викладіть суміш з цвітної капусти на пергамент у формі для випікання. Розподіліть рівномірно по дну форми і випікайте у розігрітій до 180°C духовці протягом 30-40 хвилин.
  3. Підготовка начинки. Помийте помідори і печериці. Наріжте помідори тонкими напівкільцями, а печериці — пластинками. Натріть сир на грубій тертці, а шинку поріжте брусочками.
  4. Завершення приготування. Викладіть на основу з цвітної капусти помідори, посоліть і поперчіть. Додайте гриби, шинку і посипте тертою моцарелою. Запікайте ще 15-20 хвилин.

Раніше ми радили приготувати теплий салат з молодої картоплі, який поєднує солодку карамелізовану цибулю, гостру гірчичну заправку, м'який блакитний сир і свіжий мікс зелені.

Читайте також