Рецепти іспанської кухні: готуємо гаспачо

Гаспачо - це національний іспанський холодний суп
Рецепти іспанської кухні: готуємо гаспачо
19 Серпня 2023, 23:58
читать на русском

Відомо, що гаспачо – це традиційна холодна іспанська страва. У ній поєднуються лише свіжі та натуральні овочі. Пікантний смак, чудовий аромат та поживність - гарантовані!

Інгредієнти:

  •  600 г помідорів
  •  2 болгарських перці
  •  200 г свіжих огірків
  •  100 г цибулі
  •  2 шматки білого хліба
  •  1 перець чилі
  •  2 зубчики часнику
  •  50 мл оцту
  •  50 мл рослинної олії
  •  сіль до свого смаку
  •  листочки петрушки

Спочатку потрібно ретельно промити всі продукти та підсушити у духовці 2 кусочки білого хліба.

На плиту покладіть воду у каструлю та доведіть її до кипіння. Після того, надріжте хрестиком помідори у кінці чи на початку та додайте їх у кип’ячу воду на 1 хвилину. Згодом витягніть їх з води та акуратно зніміть шкіру.

Перець відправте у духовку запікатися на 10 хвилин при температурі 200 °С. Витягнувши його, акуратно зніміть шкірку та очистіть від зернят.

Часник та підсушений білий хліб натріть на дрібній терці, посоліть та перемішайте.

Додайте 50 мл рослинної олії, ще раз перемішайте та відкладіть на деякий час, щоб отримана маса настоялася.

Цибулю намагайтеся нарізати на дрібні кубики та залийте її оцтом. Помідори наріжте на частинки, огірок натріть на дрібній терці (перед тим також зніміть з нього шкіру) та дрібно наріжте перець чилі й петрушку.

За бажанням петрушку ви можете також нарізати дрібно або залишити її на презентацію. Ми вибрали обидва варіанти.

Все це почергово додаємо у блендер: спочатку помідори і перець, потім гострий перець, огірки та петрушку. Не забудьте додати цибулю з оцтом та потім хліб, замочений в олії.

Отриманий томатний суп помістіть у холодильник, щоб охолонув та трохи настоявся.

Зверху можете прикрасити його листочками петрушки. Приємного смакування!

Читайте також

1