Рецепти грузинської кухні: готуємо лобіо

Лобіо - це традиційна гостра грузинська страва з темної квасолі
Рецепти грузинської кухні: готуємо лобіо
18 Серпня 2023, 23:55
читать на русском

Є безліч варіантів приготування лобіо, проте базові продукти залишаються тими самими: квасоля, волоські горіхи, трави і прянощі. Вам знадобляться суміш прянощів хмелі-сунелі та багато свіжої кінзи.

Інгредієнти:

  •  300 г червоної або рябої квасолі
  •  3 великі зубці часнику
  •  1 цибулина
  •  50 г ядер волоських горіхів
  •  1 пучок петрушки і кінзи
  •  1 ч. л. хмелі-сунелі
  •  олія
  •  сіль, перець

Є кілька способів приготування квасолі. Перший - намочити квасолю на ніч і наступного дня зварити її. Другий - залити промиту квасолю великою кількістю холодної води, довести до кипіння, тоді зменшити вогонь і готувати протягом 2 годин. Можна, також, зварити квасолю в скороварці - цей спосіб швидкий та не потребує попереднього замочування квасолі. Вам потрібно злити зайву рідину, якщо її залишилось багато в кінці варіння і залишити стільки, щоби фасоля не була покрита повністю.

Почистити цибулю і дрібно нарізати. Обсмажити на ложці олії без запаху до прозорого кольору. Додати до квасолі.

Часник роздушити часникодавкою або лезом ножа і додати до квасолі разом з прянощами та сіллю. Все добре перемішати.

Вимиту та висушену зелень порізати і додати до квасолі. Продовжувати готувати кілька хвилин на малому вогні помішуючи.

Горіхи подрібнити, найкраще в ступці або в чаші комбайна. Додати до квасолі, перемішати, зняти з вогню. Подавати лобіо холодним.

Читайте також