Відставок поки не буде: "чистку" Кабміну перенесли на наступний тиждень - ЗМІ
Є безліч варіантів приготування лобіо, проте базові продукти залишаються тими самими: квасоля, волоські горіхи, трави і прянощі. Вам знадобляться суміш прянощів хмелі-сунелі та багато свіжої кінзи.
Інгредієнти:
- 300 г червоної або рябої квасолі
- 3 великі зубці часнику
- 1 цибулина
- 50 г ядер волоських горіхів
- 1 пучок петрушки і кінзи
- 1 ч. л. хмелі-сунелі
- олія
- сіль, перець
Є кілька способів приготування квасолі. Перший - намочити квасолю на ніч і наступного дня зварити її. Другий - залити промиту квасолю великою кількістю холодної води, довести до кипіння, тоді зменшити вогонь і готувати протягом 2 годин. Можна, також, зварити квасолю в скороварці - цей спосіб швидкий та не потребує попереднього замочування квасолі. Вам потрібно злити зайву рідину, якщо її залишилось багато в кінці варіння і залишити стільки, щоби фасоля не була покрита повністю.
Почистити цибулю і дрібно нарізати. Обсмажити на ложці олії без запаху до прозорого кольору. Додати до квасолі.
Часник роздушити часникодавкою або лезом ножа і додати до квасолі разом з прянощами та сіллю. Все добре перемішати.
Вимиту та висушену зелень порізати і додати до квасолі. Продовжувати готувати кілька хвилин на малому вогні помішуючи.
Горіхи подрібнити, найкраще в ступці або в чаші комбайна. Додати до квасолі, перемішати, зняти з вогню. Подавати лобіо холодним.
Читайте також