15 000 євро за переїзд на острів: хто може переселитися на Сардинію

Влада Італії бореться зі скороченням населення в невеликих населених пунктах
26 Серпня, 15:05 2073

Влада італійської Сардинії запропонувала платити 15 тисяч євро тим, хто захоче переїхати на острів.

Про це повідомляє Daily Mail.

Ініціативу започаткували для боротьби з від'їздом молоді з острова у великі міста у пошуках роботи, а також щоб стимулювати місцеву економіку.

Тож, бажаючим переїхати на Сардинію виділятимуть гранти у розмірі до 15 тисяч євро на покупку старого житла на острові та його ремонт. Загалом на реалізацію національної програми виділили близько 45 мільйонів євро.

Однак грант видаватимуть не всім, щоб запобігти випадкам, коли житло купуватиметься для тимчасового проживання на час відпочинку. Отримати його зможуть ті, хто буде готовий переїхати до населених пунктів, де мешкає менш як три тисячі осіб, і проживатиме там більшу частину часу.

При цьому сума гранту не може перевищувати половини від загальної вартості нерухомості, що купується на острові, або її ремонту, так що новим жителям все одно доведеться вкласти значну суму в переїзд. Крім того, охочий переїхати на Сардинію має протягом 18 місяців з моменту прибуття оформити постійну реєстрацію за новим місцем проживання.

Президент Сардинії Крістіан Солінас заявив, що завдяки системі грантів острів стане благодатним підґрунтям для тих, хто переїде сюди або вирішить створити там сім'ю. Він зазначив, що влада створила необхідні умови для того, щоб молодь залишалася на Сардинії та розвивала місцеву економіку.


Не може бути жодного зростання без реального покращення територій, внутрішніх та найбільш неблагополучних районів, які мають пройти через нову політику щодо їхнього заселення, — підсумував Солінас.

Нагадаємо, з пляжів Сардинії туристи вивезли майже сто кілограмів білого піску, який вважається цінністю острова і який заборонено вивозити. У крадіжці близько 100 кг піску підозрюють 41 особу.