Білоруські війська готуються до вторгнення в Україну? Генерал-майор озвучив плани сусіда

Мета Білорусі - відтягнути сили ЗСУ з інших напрямків
20 Червня, 16:27 745

Білорусь не просто так створює військові формування та оперативне командування поблизу кордону з Україною. Вона готується до можливого наступу, тому ЗСУ треба перекидати додаткові сили на північ.

Генерал-майор відставці, військовий дипломат і розвідник Петро Гаращук в ефірі телемарафону оцінив можливість наступу з боку сусіда.

За його словами, мета Білорусі - відтягнути сили ЗСУ з інших напрямків. Тому Україні потрібно відтягувати частину військ з основних напрямків на білоруський напрямок. У Генеральному штабі, переконаний експерт, це все планується.

Щодо агресії з боку Білорусі, це питання дуже складне. Але з огляду на те, що ми не дуже сильно довіряли, що можлива агресія з російської сторони, то зараз можна дійти такого висновку, що все можливо. А враховуючи, що створюється оперативне командування, не просто так військові формування створюються на кордоні з іншою державою, отже вони для чогось призначені, отже, що оперативне командування та штаби готуватимуться здійснювати військові дії на цьому саме напрямі, - зазначив він.

Крім цього, Гаращук наголосив, що навіть з допомогою білорусів Росія не зможе перемогти Україну. Наразі нашу країну підтримує вся Європа та світ.

Хто зараз Росію підтримує? Давайте зараз реально подивимось на речі. Нікарагуа, Північна Корея, Сербія, Сирія та ще дві-три держави, а решта від Росії відвернулися. А пропагандисти російські щодня викидають тони інформаційного сміття на уми та серця людей Росії, і, на жаль, і там є люди, які вірять цим пропагандистам, - сказав генерал-майор.

Водночас керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що Білорусь не візьме масштабної участі у війні на території України через настрої народу, який не підтримує ідею нападу.

Читайте також