Бойовики на Донбасі двічі обстріляли українські позиції та поранили воїна ООС

Важливо
Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати будь-які домовленості
Важливо
9 Січня, 21:45

На Донбасі 9 січня російські найманці поранили українського захисника. Його госпіталізували.

Про це повідомила пресслужба операції Об'єднаних сил у Facebook, зазначивши, що російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.

Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння:

  • У бік Попасної бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів, протитанкових ракетних комплексів та великокаліберних кулеметів.
  • Поблизу Катеринівки окупанти обстрілювати позиції українських захисників з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове травмування. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний, - йдеться у повідомленні.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Нагадаємо, що 8 січня на Донбасі російські окупанти поранили українського військового. Крім того, бойовики продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.

Читайте також