На Донбасі окупанти поранили українського захисника - штаб ООС

Російські найманці продовжують використовувати заборонене озброєння
Важливо
На Донбасі окупанти поранили українського захисника - штаб ООС
Український військовий на Донбасі Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
8 Січня 2022, 18:02
читать на русском

На Донбасі російські окупанти поранили українського військового. Крім того, бойовики продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.

Про це повідомила пресслужба операції Об'єднаних сил у Facebook.

Від початку доби 8 січня з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 5 порушень. З них 4 порушення режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, а також проліт ворожого безпілотного літального апарату з перетином лінії зіткнення:

  • У бік Пісків окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів.
  • В напрямку Богданівки та Кримського ворог вів вогонь зі стрілецької зброї.
  • Поблизу Станиці Луганської російські найманці задіяли безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснили скидання пострілу ВОГ-17.
  • Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний, - йдеться у повідомленні.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Нагадаємо, що у Донецькій області правоохоронні органи розкрили вбивство військовослужбовця Збройних сил України, яке намагалися замаскувати під самогубство.

Читайте також

1